Misel dneva>29.03.2012

Kot papagaj lahko ponavljate fraze kot so: “Vse je od Boga“, “jaz se le marioneta, On vleče niti, jaz pa plešem kot želi“, “Nič ni mojega, izpolnjujem le Njegovo voljo “ in podobno.

In kaj običajno naredite? Ko je dejanje hvalevredno, si ga takoj prisvojite. Dokler se vam ne izsuši grlo, iz odra vpijete, da ste si z lastnim trudom pridobili  čast, slavo, družbeni položaj in življenjski standard, avtoriteto in položaj, lastnino in nepremičnine, ter vse znanje in dosežke.

Vendar, ko je dejanje vredno graje ali kadar bi morali priznati, da ste tudi sami pripomogli k slabemu ugledu in porazu, ali k prekršku in krivici, takrat pa zelo prikladno prenesete vso odgovornost na Boga, rekoč: »Jaz sem le orodje v njegovih rokah, On je gospodar, jaz sem le orodje«. Ljudje nihajo od “jaz“ k “On“, kakor nihalo na stenski uri. Ta pogosta navada, ki je danes v modi, je čista prevara. Je neiskrena duhovna farsa. Um, besede in dejanja, vse tri mora prežemati prepričanje, da je vse Božja igra. To je prava pot.

Arhiv misli dneva