Misel dneva>15.06.2012

Vera je bistvena, ko gre za duhovnost. Zaupajte modrosti starodavnih svetnikov – s svojimi drobcenimi in slabotnimi možgani ne nasprotujte svetnikom in njihovim duhovnim spoznanjem. Ljudje na primer dvomijo v obred žrtvovanja hrane v ogenj, na obletnico smrti staršev. Norčujejo in posmehujejo se češ: »Kako naj hrana, ki jo položimo v ogenj, pride do staršev, kjerkoli že so?« »Zakaj se mrtvim ponuja hrana, medtem, ko živi stradajo?«

V nabiralnik oddate pismo, ki pride do naslovnika, ali ne? Če naslov pravilno in čitljivo napišemo, plačamo poštnino in nalepimo znamke, pismo odpotuje z avtobusom, letalom ali vlakom, poštar pa ga odnese neposredno do vrat naslovnika. Obred z ognjem je uraden nabiralnik, ogenj je poštni uslužbenec, mantre pa so znamke.

Obstaja znanost duha, prav tako kakor obstaja znanost o pojavnem svetu; tudi ta ima svoje zakonitosti, strokovnjake in pomembne znanstvene teze. Le z duhovno vadbo se nam lahko razodenejo skrivnosti tako pojavnega sveta kot duha, da jih resnično doumemo in uporabimo za svoj napredek.

Arhiv misli dneva