Misel dneva>17.05.2015

Kam so izginile vaše prirojene človeške lastnosti? Resnica, potrpežljivost, morala in disciplina - kdaj jih boste sprejeli za svoje? Vstanite in se prebudite!

V sebi zgradite kraljestvo božanskosti z vsemi veličastnimi palačami resnice, pravičnosti in miru. Učite se od božanskih osebnosti in preučujte njihove lastnosti, zapomnite si pravila življenja, ki jih podajajo.

Z vodo ljubezni, usmiljenja in resnice pogasite plamena nevednosti, nemira in nepravičnosti ter ljubosumja in zavisti. Ljubite sočloveka. Razvijajte občutja medsebojne povezanosti.

Opustite ljubosumje, zavist in jezo. Vsakdo se mora zavedati svojih napak in obenem razumeti, da je nesmiselno iskati napake pri drugih. To je navadno zapravljanje časa, ki neti spore in prepire med ljudmi. Zato opustite to navado.

Če zdaj zapravite to priložnost, kdaj jo boste spet izkoristili? Ne vdajajte se občutjem potrtosti, vendar prenehajte z vsemi nepravičnimi dejanji, ki ste jih počeli v preteklosti. Iskreno se pokesajte in hodite po poti molitve k Bogu, delajte dobro in razvijajte bratsko in sestrsko ljubezen do vseh.

Arhiv misli dneva