Novice>Celodnevno petje svetih pesmi v soboto, 10.11.2012

Novica objavljena 2.11.2012

V soboto, 10.11.2012, bo potekalo celodnevno petje svetih pesmi v prostorih Sathya Sai centra Ljubljana. Program se prične ob 10.00 uri in zaključi ob 18:00.

Celodnevno petje svetih pesmi je intenzivna duhovna vadba. Zato na petje pridemo sproščeni in pripravljeni na dolgo sedenje. Med premori je zaželeno, da ohranjamo tišino.

Prepevanje božjih imen in hvalnic Bogu je priporočeno kot najboljša duhovna vadba za današnji čas. Prepevamo različna božja imena iz različnih verskih tradicij, saj velja, da je vsako božje ime sveto in blagodejno.

Petje ima več namenov:
- vodi nas k samospoznanju, naše življenje odpira višji zavesti in nas utrjuje v notranjem miru in božanski blaženosti.

- med petjem krepimo povezanost s svojim srcem oziroma s prirojeno božanskostjo.  

- zaradi blagodejnih vibracij, ki se širijo s petjem božjih imen, je ta duhovna vadba obenem tudi molitev za svetovni mir in blaginjo vseh bitij.

Sai Baba je o tej duhovni vadbi povedal naslednje:

Ne udeležujte se petja kot neke zabave, novosti ali trenda ali pa kot neugodnega dela dnevnih dolžnosti, katerih se je potrebno obvezno udeleževati. Sprejmite petje kot duhovno vadbo, ki jo morate resno izvajati, da bi se s tem oslabila vaša navezanost na minljive stvari, da bi se prečistili, okrepili in osvobodili od kroga rojstva in smrti, torej, vsega trpljenja. Lahko se vam zazdi, da duhovne pesmi niso dovolj možno zdravilo za tako hudo bolezen, pa vendar je res, da pozdravijo vse.«

Nenehno premišljevanje in ponavljanje Božjega imena je samo po sebi meditacija, ki umiri nemiren um. Ko se ta umiri, koprena med vami in resničnostjo odpade. Takrat spoznate, da ste vi sami ta resničnost, to Božansko.

Nenehno spominjanje na Boga je možno le, kadar je vaša predanost močna. Venomer ponavljajte Božje ime in oprijelo se vas bo, dokler se vas na določeni stopnji povsem ne polasti. Takrat ne morete več pozabiti nanj tudi, če želite. Telo postane božansko. Vse to lahko dosežete z “neznatnim imenom“ Ram. Telo ni več navadno človeško telo, saj postane sveto in tudi mesta, kjer se giblje, so blagoslovljena.


Z ljubeznijo,
Sathya Sai organizacija Slovenije

Arhiv novic