Novice>Na voljo je nova knjiga iz zbirke Vahini

Novica objavljena 13.12.2012

Sai Baba je v šestdesetih letih redno pisal članke za svojo revijo Večni kočijaž (Sanathana Sarathi), v kateri duhovnim iskalcem razkriva in pojasnjuje skrivnosti božanskega življenja, skrivnost duhovne resnice in z ljubeznijo razgrinja meglico, ki zastira pogled mnogih duhovnih iskalcev. Članki so zbrani v 16 knjigah, nekatere izmed njih pa so izšle tudi v slovenskem jeziku. Gre torej za izvirno pisano besedo Sathya Sai Babe.

Najnovejša knjiga "Reka odgovorov na duhovna vprašanja" iz zbirke Vahini je v slovenskem jeziku izšla konec novembra 2012. Knjigo je mogoče osebno kupiti na rednih četrtkovih srečanjih v Ljubljanskem Sai centru ali naročiti preko naše spletne strani, prodajajo pa jo tudi v knjigarni Om Šiva ezoterika v nakupovalnem središču BTC. Za podrobnosti o knjigi kliknite na spodnje povezave:

Reka odgovorov na duhovna vprašanja: http://www.saiorg.si/si/zaloznistvo/knjige/33/
Pričujoča knjiga je reka vprašanj, ki so priklicali odgovore Sathya Sai Babe. Baba je razodel, da sta med vsemi nalogami, ki si jih je zadal, ko se je utelesil, najpomembnejši nalogi pojasnjevanje in očiščevanje svetih spisov človeštva. Gre za eno zgodnejših knjig v seriji Vahini, ki pojasnjuje temeljne pojme in verske nauke, predvsem pa strokovne besede in duhovne izraze.

Reka duhovnega znanja: http://www.saiorg.si/si/zaloznistvo/knjige/15/
V pričujoči knjigi Sai Baba pojasni razliko med višjim, duhovnim znanjem, ki človeka pripravi na življenje posvečeno Bogu, ter nižjim, posvetnim znanjem, ki mu omogoča zgolj materialno preživetje. Pojasni nam tudi, kakšna sta idealen učitelj in zgleden učenec ter razjasni pojme o smislu in namenu izobraževanja.

Razblinjanje duhovnih dvomov: http://www.saiorg.si/si/zaloznistvo/knjige/5/
Že naslov pričujoče knjige je dovolj zgovoren. Če nas pestijo dvomi, je čas, da v roke vzamemo to izjemno knjigo, kjer s preprosto razlago in primeri, Sai Baba poda odgovore na številna vprašanja, ki se pojavijo pri duhovnem iskalcu na poti do samospoznanja.

Zgodba o Rami: http://www.saiorg.si/si/zaloznistvo/knjige/26/
Zgodba o Rami je že stoletja trajni vir tolažbe milijonom moških, žensk in otrok v stiski. Vlivala jim je moč, ko so omahovali, jih razsvetljevala v trenutkih zbeganosti, navdihovala ob potrtosti ter vodila v času težav. Sai Babova pripoved je njegovo videnje zgodovinskega epa Ramajana.

Obilo novih spoznanj ob branju vam želi,
SSO Slovenije

Arhiv novic