Novice>Obvestilo Sathya Sai organizacije

Novica objavljena 1.10.2013

Dragi Vsi,
v Sathya Sai organizaciji Slovenije (SSO) smo ponovno zasledili, da v Sloveniji delujejo posamezniki, ki izkoriščajo ime Sathya Sai Babe za lastno korist in promocijo svojih dejavnosti. Čutimo obveznost obvestiti vse, ki vas zanima Sathya Sai Baba in njegovi nauki, da niste dolžni nikomur plačati, da bi se učili duhovnih vadb, manter in pesmi, ki jih priporoča Sathya Sai Baba.

Svetovna Sathya Sai organizacija, ki ima sedež v ašramu Prashanti Nilayam v Indiji in jo je ustanovil sam Sathya Sai Baba, ostaja edini pravni imetnik pravic do intelektualne lastnine Sathya Sai Babe in do javnega širjenja njegovih naukov. Sathya Sai organizacija Slovenije, ki deluje pod imenom Društvo za razvoj človeških vrednot Sathya Sai Baba, je edina uradna enota Svetovne Sathya Sai organizacije pri nas. Del slovenske SSO so samo enote: SC Ljubljana, SC NM in Sai skupina Velenje ter info točke, ki so navedene na tej spletni strani. Vse druge morebitne skupine in posamezniki, ki uporabljajo Saijevo ime in zaščiteni logotip, nimajo pravice uporabe le tega in ne delujejo v okviru slovenske SSO niti svetovne SSO, ki jo je Sai Baba ustanovil za širjenje njegovih naukov.

Prav tako opozarjamo, da se ne pustite zavajati posameznikom, ki trdijo, da so povezani s Sathya Sai Babo na posebne in nepreverljive načine ali pa se izdajajo za duhovne vodje, ki jih navdihuje Sathya Sai Baba ter trdijo, da imajo posebno poslanstvo ali duhovne moči ter kanalizirajo in širijo duhovna sporočila v imenu Sathya Sai Babe. Nekateri v ta namen celo uporabljajo uradni logotip SSO, nastanek katerega je navdihnil sam Sathya Sai Baba izključno za uporabo v SSO. Logotip SSO je zaščiten po Evropski konvenciji.

Sathya S ai organizacija Slovenije ne podpira in nima stikov s posamezniki, ki izkoriščajo Sathya Sai Babovo ime za samopromocijo. Vsem, ki vas iskreno zanima izvirno sporočilo Sathya Sai Babe, svetujemo, da se obrnete na spletno stran www.saiorg.si ali posežete po knjigah, ki vsebujejo Sai Babove izvirne nauke (zbirke Summer Showers, Vahini in Sathya Sai Speaks).

Večkrat smo že zasledili, da so ljudje prišli v stik s tovrstnimi posamezniki, misleč, da so obiskovali Sathya Sai organizacijo Slovenije. Žal so jih ti posamezniki grdo izkoristili, prizadeti in oškodovani ljudje pa so zaradi nevednosti krivdo pripisali Sathya Sai organizaciji Slovenije, ki s takšnimi posamezniki nima nikakršne povezave in ne odobrava njihovega početja.
 
Sai Babovo učenje temelji na človekoljubnosti, prostovoljnem delu, humanističnih vrednotah in duhovnem razvoju posameznika. Večkrat je jasno povedal, da je njegov duhovni nauk brezplačen in na voljo vsem ljudem brez izjem. Nikomur ni dodelil posebnih moči ali pooblastil. Povedal je naslednje:
 
»Obstajajo posamezniki, ki trdijo, da govorim preko njih in jim odgovarjam na zastavljena vprašanja. Ti ljudje so ali duševno bolni, trpijo zaradi histerije, so obsedeni ali pa jih žene pohlep in si s takim početjem služijo denar. Povem vam samo to, da ne govorim preko njih. Ne potrebujem posrednikov, namestnikov, pomočnikov ali predstavnikov.
 
Poleg tega, premislite o naslednjem. Mojo resničnost težko spoznajo celo tisti, ki v čistem, bridkem hrepenenju po Bogu v solzah kličejo: »Sai, Sai, Sai«, in živijo čisto, nesebično življenje polno vrednot. Kako naj potemtakem tisti pritlehni, spletkarski, neotesani ljudje, ki ne poznajo duhovne vadbe, iskrenosti, resnice in ponižnosti, trdijo, da sem jih blagoslovil? Mogoče se celo oblačijo podobno kot jaz, posnemajo moje gibe in način govora, toda to zgolj še povečuje njihovo zlaganost. Sklepati, da sem »obsedel« nekatere ljudi, da govorim preko njih ali da sem jim naklonil posebno milost, je sramotno! Čudim se, kako lahko kdorkoli verjame v to.«
   
(Odlomek iz govora Sathya Sai Babe; vir: goo.gl/dzpnV)
  
Spletna knjižnica govorov in esejev Sathya Sai Babe je dostopna na www.sssbpt.info/english/sss.htm.
 
Priporočamo tudi, da obiščete www.radiosai.org, kjer boste našli veliko avdio‐vizualnih vsebin kot tudi obilo člankov in intervjujev v zvezi z življenjem in nauki Sathya Sai Babe.

S spoštovanjem,
Sathya Sai organizacija Slovenije

Arhiv novic