Novice>Celodnevno petje mantre Gajatri v nedeljo, 10.2.13

Novica objavljena 3.02.2013

Obveščamo vas, da imamo v nedeljo, 10.2.13 v Sathya Sai centru Ljubljana, Dan mantre Gajatri. Ob tej priložnosti bomo ponovili mantro 1008 krat.

Program se prične ob 9.00 

Celodnevno petje Gajatri je intenzivna duhovna vadba. Zato na petje pridemo sproščeni in pripravljeni na dolgo i n mirno sedenje. Med premori ohranjamo tišino. Zaželeno je, da se na petje pripravimo doma in obnovimo izgovorjavo mantre ob poslušanju Sai Babovega načina ponavljanja.

Zbrano petje mantre Gajatri razsvetljuje, prečiščuje, harmonizira, zdravi, ščiti. Blaži in izničuje posledice slabih dejanj iz preteklosti. Podarja blaginjo in blagostanje ter nas duhovno osvobaja. Pomaga nam, da opustimo vse slabo, ter sprejmemo dobro v svoje življenje. Deluje blagodejno tako na posameznika kot skupino, ter na okolico in vsa živa bitja.

Besedilo mantre Gajatri:

om bhur bhuvah svaha
tat savitur varenjam
bhargo devasja dhimahi
dhijo jonah pračodajat


Pomen: Meditiramo o Bogu, ki je vseprisoten ter prežema in ohranja svet in vesolje. Slavimo ga in si ga predstavljamo kot čisto, blagodejno svetlobo. Premišljujemo o Njem; ga vidimo tudi v sebi, kot bistvo naše osebnosti. Meditiramo o Njem, se istovetimo z božansko svetlobo tisočerih Sonc. Odpiramo srce svetlobi in čistosti, prosimo, da božanska milost izpolni naše življenje in nas duhovno osvobodi.

Mantro Gajatri (glas Sathya Sai Babe) lahko poslušate na spletnem mestu: http://www.sathyasai.org/audio/audio1/gayatri3x.mp3

Arhiv novic