Novice>Dan mantre gajatri v nedeljo 20. 4. 2014

Novica objavljena 15.04.2014

Obveščamo vas, da bo v nedeljo 20. aprila v Sathya Sai centru Ljubljana, Dan mantre Gajatri.

Program se prične ob 9.00. Zaključimo približno ob 13.00.


Celodnevno petje Gajatri je intenzivna duhovna vadba. Zato na petje pridemo pripravljeni na dolgo in mirno sedenje. Med premori ohranjamo tišino. Zaželeno je, da se na petje pripravimo doma in obnovimo izgovorjavo mantre ob poslušanju Sai Babovega načina ponavljanja.

Zbrano petje mantre Gajatri harmonizira, zdravi, ščiti. Blaži in izničuje posledice slabih dejanj iz preteklosti. Podarja blaginjo in blagostanje ter nas duhovno osvobaja. Nam pomaga, da opustimo vse slabo ter sprejmemo dobro v svoje življenje. Deluje blagodejno tako na posameznika kot skupino ter na okolico.

Besedilo mantre Gajatri:

om bhur bhuvah svaha
tat savitur varenjam
bhargo devasja dhimahi
dhijo jonah pračodajat


Pomen: Meditiramo o Bogu, ki je vseprisoten ter prežema in ohranja vesolje. Slavimo ga in si ga predstavljamo kot čisto, blagodejno svetlobo. Premišljujemo o Njem; se ga zavedamo tudi v svojem srcu, kot bistva naše osebnosti. Meditiramo o Njem, ki je kakor svetloba tisočerih Sonc. Odpiramo srce svetlobi in čistosti, prosimo, da božanska milost izpolni naše življenje in nas duhovno osvobodi.

Mantro Gajatri lahko poslušate (glas Sathya Sai Babe) na spletnem mestu: http://www.sathyasai.org/audio/audio1/gayatri3x.mp3

Arhiv novic