Novice in obvestila

 • Urnik Sathya Sai centra v mesecu oktobru

  Novica objavljena 3.10.2018

  4.10. ob 18.00 Petje mantre Gajatri in meditacija na svetlobo ob 19.15 Petje svetih pesmi 11.10. ob 18.00 Študijski krožek ob 19.15 Petje svetih pesmi 18.10. ob 18.00 Večer z mladimi: Strop... več

 • Predstavitev knjige v Novi Gorici: Tok božanske ljubezni

  Novica objavljena 19.09.2018

  Obveščamo vas, da bomo v četrtek 27. septembra v Goriški knjižnici Franceta Bevka v Novi Gorici, predstavili knjigo Tok božanske ljubezni. V pogovoru in ob video projekciji, se bomo... več

 • Arhiv

Misel dneva iz Prashanti Nilayama

18.10.2018

Vsi morate postati heroji, pogumni in pripravljeni na avanturo. Od tega trenutka naprej se začnite pripravljati na to vlogo. V sebi imate namreč veliko živali, na primer psa, lisico, osla, vola itd. Vaša naloga je, da presežete njihova nagnjena in značilnosti, ki ji prepoznate (v sebi) in namesto njih spodbujate človeške lastnosti ljubezni in prijateljstva.

Začnite negovati svoje kreposti. To je izjemno pomembno in koristno, saj vam na koncu podari božansko blaženost, ki je bistvo in končni rezultat vsega znanja. Do vsakogar se obnašajte kot da je vaš najbližji. Če nekomu ne morete pomagati, mu vsaj ne škodujte.

V niši svojega srca prižgite svetilko ljubezni, in nočne ptice pohlepa in zavisti bodo odletele ven, ker ne bodo prenesle svetlobe. Ljubezen vas naredi ponižne pred božansko veličastnostjo in slavo. Kdor nima te sposobnosti, je okužen z egoizmom najhujše vrste. Zapomnite si, človek je edino bitje, ki je sposobno prepoznati in častiti veličastnost in slavo božanskega.

- Iz govora Sathya Sai Babe, 3. marec 1958

Arhiv

Prijavi se na obvestila

S prijavo na e-novice boste prejemali redna obvestila o dogajanjih v Sai centrih Slovenije in večjih dogodkih in proslavah v ašramih Sathya Sai Babe ter misel dneva.

Prijava na obvestila