Novice in obvestila

 • Program Sathya Sai centra v maju 2018

  Novica objavljena 7.05.2018

  torek 8.5. ob 18.00 Pevske vaje 10.5. ob 18.00 Petje mantre Gajatri ob 19.00 Petje svetih pesmi 17.5. ob 18.00 uri: Večer z mladimi: pisma Sathya Sai Babe ob 19.15 uri: Petje svetih pesmi 24.5.... več

 • Svetovni dan človeških vrednot v torek 24.4.

  Novica objavljena 20.04.2018

  Obveščamo vas, da bomo v torek 24. aprila obeležili Svetovni dan človeških vrednot , ki je obenem sedma obletnica odhoda Sathya Sai Babe. Ob tej priložnosti smo pripravili poseben program z... več

 • Arhiv

Misel dneva iz Prashanti Nilayama

24.05.2018

Vse misli in navdih posvetite Bogu ter se predajte božanski volji. Predaja Bogu se morda zdi zahtevna, vendar ni. Lahko jo primerjamo z vašim bančnim računom, kamor z zaupanjem položite denar in ga dvignete vedno, kadar ga potrebujete.

Če vse svoje skrbi zaupate Bogu, lahko črpate iz njega kadar želite. Kaj vas ovira, da bi se mu povsem predali? Ego, posesivnost in pomanjkanje zaupanja v Boga.
      
Človek se obupno oklepa svojega imetja in govori: “Moj denar, moja hiša ipd.
Prej ali slej bo vaše imetje skopnelo. Ko se enkrat resnično prepustite Bogu, je vaša tudi božja milost, ki vas bo vedno ščitila in poskrbela za vse vaše potrebe.

Bog ne potrebuje vašega imetja. On je tisti, ki vam ukrade srce (Chitta Chora) Chora, ne pa bogastva (Vitha Chora). Vi se morate spremeniti, da vas bo tako kot Boga, bolj zanimalo srce kot pa posvetno bogastvo.

- Iz govora Sathya Sai Babe (17. julij 1988)

Arhiv

Prijavi se na obvestila

S prijavo na e-novice boste prejemali redna obvestila o dogajanjih v Sai centrih Slovenije in večjih dogodkih in proslavah v ašramih Sathya Sai Babe ter misel dneva.

Prijava na obvestila