Novice in obvestila

 • Napovednik: Sai piknik v Kostanjevici na Krki

  Novica objavljena 17.06.2018

  Z veseljem sporočamo, da bomo imeli v soboto 23.6. v Kostanjevici na Krki, srečanje Sai Piknik, s pričetkom ob 9.30. Soboto bomo preživeli v čudoviti naravi, v dobri družbi in hrani, kjer ne... več

 • Urnik Sathya Sai centra v juniju 2018

  Novica objavljena 4.06.2018

  7.6. ob 18.00 Izredni program: Pet glasbenih draguljev za Saija 1. del ob 19.15 Petje svetih pesmi 14.6. ob 18.00 Petje mantre Gajatri in meditacija na svetlobo ob 19.00 Petje svetih pesmi... več

 • Arhiv

Misel dneva iz Prashanti Nilayama

21.06.2018

Večina se udeležuje petja svetih pesmi, raznih obredov čaščenja in meditira, vendar so to kljub vsemu le posvetna dejanja.

Iskreno se vprašajte: Ali me takšne aktivnosti povzdigujejo? Sem s srcem pri stvari?
Niste! Prav zato še vedno ostajate na človeški ravni in se ne povzdignete na božansko raven.

“Se jezero lahko napolni z nekaj kapljami dežja? Se lahko odžejamo z nekaj kapljicami vode? Lahko z vdihom napolnimo trebuh, če dihamo plitko? Lahko dobimo žerjavico, če zakurimo nekaj travnih bilk?” se je spraševal slavni pesnik.

Če hočemo dobiti oglje, moramo zažgati polena. Le močni nalivi lahko napolnijo jezero in kozarec sveže vode pogasi človekovo žejo, nič manj.

Srce morate ponuditi v celoti. Predanost božanskemu mora preplaviti vaše srce, če se želite povzdigniti k božanskemu.

- Govor Sathya Sai Babe, 8. januar 1983

Arhiv

Prijavi se na obvestila

S prijavo na e-novice boste prejemali redna obvestila o dogajanjih v Sai centrih Slovenije in večjih dogodkih in proslavah v ašramih Sathya Sai Babe ter misel dneva.

Prijava na obvestila