Novice in obvestila

 • Predstavitev knjige v Novem mestu, torek 13.3.

  Novica objavljena 7.03.2018

  Z veseljem vas obveščamo, da bomo v torek 13. marca predstavili novo knjigo, Tok božanske ljubezni. Predstavitev bo v Trdinovi dvorani knjižnice Mirana Jarca v Novem mestu, ob 18.15. Knjiga je... več

 • Program Sathya Sai centra v marcu 2018

  Novica objavljena 27.02.2018

  1.3. ob 18.00 Študijski krožek: Oblike duhovne vadbe ob 19.15 Petje svetih pesmi torek 6.3. ob 18.00 Pevske vaje 8.3. ob 18.00 Večer z mladimi: Veličina žensk ob 19.15 Petje svetih pesmi... več

 • Arhiv

Misel dneva iz Prashanti Nilayama

15.03.2018

Če želi človek nesebično pomagati drugim, mora imeti najprej čisto srce, ki ga ne omadežujejo napuh, pohlep, zavist, sovraštvo in tekmovalnost. Poleg tega človek potrebuje tudi vero v Boga, ki je vir vitalnosti, kreposti in pravičnosti. Nesebična pomoč je pravzaprav darovanje Bogu, ki prebiva v srcih vseh bitij.

Človeka ne sprašujte o tem iz katere države prihaja in v kateri sloj družbe se vmešča. V drugi osebi vedno uglejte le svojo najljubšo podobo Boga. Pravzaprav ta ’druga oseba’ niti ne obstaja, saj je tako kot vi sami, le podoba Boga. Zato z dejanjem pomoči ne pomagate drugi osebi, temveč le častite Boga v njej. Bog namreč v tej podobi dejansko stoji pred vami. Zato ni nobenega razloga, da se v vas prebudi občutek pomembnosti, ega. Dolžnost je Bog, delo je čaščenje. Celo najmanjše dejanje je cvet, ki ga ponudite Božanskemu. Zato vsakomur pomagajte srčno in z ljubeznijo.

- Govor Sathya Sai Babe, 4. marec 1970

Arhiv

Prijavi se na obvestila

S prijavo na e-novice boste prejemali redna obvestila o dogajanjih v Sai centrih Slovenije in večjih dogodkih in proslavah v ašramih Sathya Sai Babe ter misel dneva.

Prijava na obvestila