Novice in obvestila

 • Dan duhovnega učitelja v torek 19. julija

  Novica objavljena 15.07.2016

  Obveščamo vas o praznovanju Dneva duhovnega učitelja (gurupurnima) v torek 19. julija, s pričetkom ob 18.00 uri. Iz programa: - Kratek uvodni nagovor - Recitiranje 108 imen Sathya Sai Babe -... več

 • Večer poglobljene duhovne vadbe v četrtek 14. julija

  Novica objavljena 13.07.2016

  V Sathya Sai centru Ljubljana bomo imeli meditativni večer v četrtek, 14. julija. Iz programa: 18.00 petje mantre Gajatri 18.40 vodena meditacija 19.20 petje svetih pesmi Prisrčno vabljeni. več

 • Arhiv

Misel dneva iz Prashanti Nilayama

22.08.2016

Verjetno ste me že večkrat slišali govoriti o ponavljanju božjega imena in koristih, ki jih prinaša. O tem, kako postopoma spremeni človekov značaj in njegovo obnašanje, ga zmehča in človeka približa Bogu.

Božje ime lahko ponavljamo na dva načina. Z uporabo rožnega venca (japamale), ko zrna nizamo drugo za drugim, popolnoma avtomatično, točno in pozorno, tako kot opravljamo katerokoli delo v vsakdanjem življenju. Ali pa na drugi način, kot je pravilno. Torej, da se pri ponavljanju božjega imena ne menimo za število ponovitev in se povsem poglobimo v podobo in lastnosti, ki jih predstavlja, to okusimo, izkusimo in uživamo pri odkrivanju različnih plasti božanskega, ki se nam ob tem razkrivajo, okušamo sladkobo in se povsem izgubimo v Njegovi melodiji.

Seveda pa boste po božjem imenu zahrepeneli šele, ko boste resnično sestradani. Božjega imena in podobe namreč ne morete okusiti in prebaviti, dokler vas muči zaprtost, ki je posledica pretiranega vdajanja posvetnemu življenju.

- Iz govora Sathya Sai Babe, 27. 2. 1961

Arhiv

Prijavi se na obvestila

S prijavo na e-novice boste prejemali redna obvestila o dogajanjih v Sai centrih Slovenije in večjih dogodkih in proslavah v ašramih Sathya Sai Babe ter misel dneva.

Prijava na obvestila