Novice in obvestila

Misel dneva iz Prashanti Nilayama

20.09.2018


Življenje na tem svetu sprejmite kot obvezno dolžnost, kot, da morate odslužiti kazen v zaporu zaradi slabih dejanj iz prejšnjih življenj. Nadzornik vam nalaga različne dolžnosti – kuhanje, pranje, sekanje drv ipd. Dodeljeno delo morate opraviti po najbojših močeh in brez pričakovanja nagrade. Če se lepo obnašate in ne povzročate težav, ter delo sproti opravljate, se lahko kazen skrajša in zapor zapustite predčasno s potrdilom o lepem obnašanju.

Takšna notranja drža vam bo pomagala delovati nesebično, brez pričakovanja nagrade, kar zelo koristi pri obvladovanju čutil. Ko so Pandavci trpeli zaradi tesnobe in zaskrbljenosti, je Dharmaradža prosil Krišno za pomoč. Krišna si je vzel čas in jih potolažil, ob odhodu pa je Dharmaradži ponudil nasvet, ki se ga mora človek spomniti vsakokrat, ko ga prevzamejo pretirano veselje ali žalost in potrtost.

Takrat si mora reči naslednje: »Tudi to bo minilo.« To je izjemno močna metoda s katero lahko pomirimo duševno vznemirjenost.

- Govor Sathya Sai Babe, 26. oktober 1963

Arhiv

Prijavi se na obvestila

S prijavo na e-novice boste prejemali redna obvestila o dogajanjih v Sai centrih Slovenije in večjih dogodkih in proslavah v ašramih Sathya Sai Babe ter misel dneva.

Prijava na obvestila