Novice in obvestila

Misel dneva iz Prashanti Nilayama

13.04.2017

Praznike slavite tako, da razumete in izkusite njihov pravi pomen. Od tega trenutka naprej zaživite na novo in opustite slabe misli ter slabe lastnosti. Očistite svoje srce in vaše življenje bo izpolnila blaženost.

Nesmiselno je prebirati svete knjige in obiskovati plemenite, vzvišene duše, če ne očistite svojega srca. Naj bodo svete vaše misli, besede in dejanja. To je pravi pomen praznovanja Novega leta (danes je tamilsko novo leto). Vse, česar se lotite s čistim srcem, je obsojeno na uspeh.

Prepričani ste, da ste zelo ste predani Svamiju, vendar to pomeni, da morate dosledno upoštevati moje učenje. Življenje izpolnite z ljubeznijo. Nehajte kritizirati druge. Spoštujte celo tiste, ki vas ne marajo. Sovraštvo je slaba lastnost, ki vas bo uničila, zato se znebite tega zla. Ljubite vse. Ko upoštevate moje učenje, bodo rezultati zagotovo sveti in izgradili si boste dobro ime. Opustite sebičnost in svoje življenje posvetite za dobrobit drugih.

- Govor Sathya Sai Babe, 13. april 2002

Arhiv

Prijavi se na obvestila

S prijavo na e-novice boste prejemali redna obvestila o dogajanjih v Sai centrih Slovenije in večjih dogodkih in proslavah v ašramih Sathya Sai Babe ter misel dneva.

Prijava na obvestila