Novice in obvestila

 • Obisk iz Prasanthi Nilayama, 13. avgusta 2017

  Novica objavljena 27.07.2017

  V imenu Sathya Sai organizacije Slovenija vas z radostjo vabimo na srečanje z gospodom Venkateshem iz Prasanthi Nilayama, ki bo v nedeljo, 13. avgusta ob 16:30, v parku Arboretum Volčji potok .... več

 • Video predavanje Sai Babe s slovenskimi podnapisi

  Novica objavljena 25.07.2017

  Oglejte si novi video posnetek predavanja Sathya Sai Babe iz leta 1993 https://goo.gl/dMKgPM Video ima slovenske podnapise. Vabimo vas k ogledu ostalih video posnetkov predavanj Sathya Sai Babe... več

 • Arhiv

Misel dneva iz Prashanti Nilayama

20.07.2017

Združevanje telesa, uma in čutil vam preprečuje, da bi prepoznali prirojeno božanskost.
Um in telo sta vzrok vaše navezanosti, ki si jo povzročate sami. Ko boste razumeli naravo uma in telesa, boste spoznali tudi svoje bistvo. Zadošča že, če razvijete prepričanje, da ste eno z božanskim. Negujte neomajno vero, da je ljubezen tista, ki vas povezuje z božanskim. Ta ljubezen vas bo vodila k samospoznanju.

Kjerkoli ste in karkoli počnete, nase glejte kot na orodje božanskosti in delujte skladno s tem. Ni vam treba celo leto čakati na Gurupurnimo (praznik učitelja). Vsak trenutek svojega življenja posvetite Bogu. To je najboljši način, da doživljate božanskost vedno in povsod. To je zavedanje. Trdno verjemite, da je Bog v vsakomur in vedno delujte skladno s tem zavedanjem. Takšno zavedanje svetosti se razvija z nenehno duhovno vadbo.

- Govor Sathya Sai Babe, 7. julij 1990

Arhiv

Prijavi se na obvestila

S prijavo na e-novice boste prejemali redna obvestila o dogajanjih v Sai centrih Slovenije in večjih dogodkih in proslavah v ašramih Sathya Sai Babe ter misel dneva.

Prijava na obvestila