Novice in obvestila

 • Predstavitev nove knjige v petek, 9.12.

  Novica objavljena 5.12.2016

  Obveščamo vas, da bo v petek 9. decembra, v Sathya Sai centru Ljubljana, predstavitev nove knjige: Veličastne pripovedi o Bogu. Knjiga, nastala izpod peresa Sathya Sai Babe, ki jo je poimenoval... več

 • Obletnica rojstva Sathya Sai Babe v sredo 23.11.

  Novica objavljena 21.11.2016

  V sredo, 23. novembra v Sathya Sai centru, bomo imeli poseben program ob obletnici rojstva Sathya Sai Babe. Iz programa: - Otvoritveno vedsko petje - Nagovor predsednika slovenske SSO - Kratka... več

 • Arhiv

Misel dneva iz Prashanti Nilayama

15.09.2016

Danes vsakogar pestijo skrbi in bojazni. Niti trenutka niste brez skrbi. “Rojstvo je skrb, življenje je skrb, svet nam povzroča skrbi, prav tako smrt. Skrbi imamo v obdobju odraščanja in v starosti. Življenje je ena sama skrb, neuspeh prav tako. Vsa dejanja in težave nam povzročajo skrbi, celo sreča je pravzaprav neka skrivnostna skrb,” pravi pesem v teluščini.

Navezanost na telo je glavni vzrok vseh naših bojazni. Nemogoče je, da izkusimo srečo, ne da bi nas prej pestile težave in skrbi. Užitek je obdobje med dvema bolečinama. Lotevate se številnih dejanj, nekatera so dobre, druga slaba. Vaše odločitve in misli so vzrok, da doživljate omenjeno dvojnost. Dobre misli vodijo v dobra dejanja in obratno. Vi ste zbir vseh svojih odločitev in domišljije. Obvladovanje nemirnega uma je prava duhovna vadba.

- Govor Sathya Sai Babe, 10. september 2002

Arhiv

Prijavi se na obvestila

S prijavo na e-novice boste prejemali redna obvestila o dogajanjih v Sai centrih Slovenije in večjih dogodkih in proslavah v ašramih Sathya Sai Babe ter misel dneva.

Prijava na obvestila