Novice in obvestila

 • Urnik Sathya Sai centra v mesecu septembru 2018

  Novica objavljena 3.09.2018

  6.9. ob 18.00 Študijski krožek ob 19.15 Petje svetih pesmi Nedelja 9.9. Posebni program posvečen spominu na Marjana Klopčiča 13.9. ob 18.00 Pet glasbenih draguljev za Saija 3. del ob... več

 • Novi video s slovenskimi podnapisi

  Novica objavljena 15.08.2018

  Oglejte si novi video s slovenskimi podnapisi, Govor Sathya Sai Babe ob Dnevu duhovnega učitelja, iz leta 1988. Link do videa je https://goo.gl/U1DPVw več

 • Arhiv

Misel dneva iz Prashanti Nilayama

23.08.2018

Po najboljših močeh služite družbi. Seveda morate imeti službo, da bi zaslužili za preživetje, vendar bodite zadovoljni s tem, kar imate. Ne bodite pohlepni, saj mora vsakdo ta svet zapustiti praznih rok.

Aleksander Veliki je osvajal kraljestva in si pridobil veliko bogastva. Ko se je bližal njegov konec je spoznal, da s seboj ne more vzeti niti centa. Svojega ministra je zato prosil, naj drži njegove roke iztegnjene nad njegovo glavo, ko ga bodo ljudje pospremili na zadnji poti, da bi tako doumeli, kako je moral celo mogočni cesar Aleksander, svet zapustiti praznih rok.

Tudi milijonar lahko uživa le hrano in ne zlato. Zato bodite zadovoljni z osnovnimi potrebami kot so hrana, obleka in bivališče. Dobro opravljajte svoje delo in v prostem času pomagajte nekomu. Najboljši izraz ljubezni do Boga je, če ljubite vse in služite vsem.

- iz govora Sathya Sai Babe, 26. 7. 1999

Arhiv

Prijavi se na obvestila

S prijavo na e-novice boste prejemali redna obvestila o dogajanjih v Sai centrih Slovenije in večjih dogodkih in proslavah v ašramih Sathya Sai Babe ter misel dneva.

Prijava na obvestila