Novice in obvestila

 • Celonočno petje svetih pesmi v torek 13. februarja

  Novica objavljena 6.02.2018

  Obveščamo vas, da bomo imeli v torek, 13. februarja poseben, celonočni program ob prazniku Velike Šivove noči. Velika Šivova noč ali mahašivaratri, velja za najbolj ugoden čas za... več

 • Program Sathya Sai centra v februarju 2018

  Novica objavljena 1.02.2018

  1.2. ob 18.00 Študijski krožek: Oblike duhovne vadbe ob 19.15 Petje svetih pesmi torek 6.2. ob 18.00 Pevske vaje 8.2. ob 18.00 Večer z mladimi ob 19.15 Petje svetih pesmi torek 13.2. ob... več

 • Arhiv

Misel dneva iz Prashanti Nilayama

13.02.2018

Človeško naravo sestavljajo značajske lastnosti, ki omogočajo razvoj in takšne, ki ga zavirajo. Človek se mora tega zavedati in negovati ter spodbujati le dobre lastnosti.

Pripravljenost, da opusti in deli,
je izjemno dragocena krepost. Radovednost in hrepenenje, da bi vedel več, je lastnost, ki jo lahko uporabi, da spozna svojo resnično naravo, ki je zgolj navidezno mnogotera in minljiva. To spoznanje si človek lahko pridobi samo, ko si z božjo milostjo očisti zavest.

Sveti dnevi, kot je na primer Šivaratri, človeka opominjajo, da mora ‘postiti’ svoja čutila, biti pozoren na razum in paziti na slabe vzgibe, ki onesnažujejo um. Celo misel, da nima nobene koristi od duhovne vadbe in ponavljanja božjega imena, ne sme oslabiti njegove vere.

Človekova dolžnost, notranja potreba in iskrena dejavnost je vztrajanje pri duhovni vadbi. Vse drugo lahko prepusti Bogu.

To naj bo vaša odločitev na sveti praznik Velike šivove noči (Mahašivaratri).

- Govor Sathya Sai Babe, 29. februar 1984

Arhiv

Prijavi se na obvestila

S prijavo na e-novice boste prejemali redna obvestila o dogajanjih v Sai centrih Slovenije in večjih dogodkih in proslavah v ašramih Sathya Sai Babe ter misel dneva.

Prijava na obvestila