Novice in obvestila

 • Obletnica rojstva Sathya Sai Babe

  Novica objavljena 20.11.2019

  Obveščamo vas, da bomo letos obeležili obletnico rojstva Sathya Sai Babe s posebnim programom v soboto, 23.11 in tudi v nedeljo, 24.11. Sobota, 23.11. začetek ob 18:00 - recitiranje Ved -... več

 • Celodnevno petje v Sathya Sai centru

  Novica objavljena 6.11.2019

  V nedeljo, 10.11. bomo imeli v Sathya Sai centru celodnevno petje svetih pesmi - akhanda bhadžan - in se na ta način pridružili 24-urnemu petju, ki poteka v SS centrih po vsem svetu.... več

 • Arhiv

Misel dneva iz Prashanti Nilayama

7.12.2019

Ljudje si želijo biti srečni. Zato se hitro oprimejo ideje o trajni sreči, kadar se jim ponudi ta možnost. Vendar se zaradi napora, ki ga morajo vložiti, kmalu utrudijo in pričnejo iskati bližnjice. Včasih se celo zanašajo na druge, misleč, da bodo slednji prenašali njihovo breme. Želijo si obilo sadov v zameno za malo dela.

Občasen trud tu in tam, kot na primer poslušanje govora o duhovni temi ali izvedba predavanja, še ne zadošča. Za uspeh na duhovni poti sta nujni stroga duhovna vadba in neomajna vera. Obvladati morate čutila, ki zapeljejo um k privlačnostim posvetnega. Če želite imeti neomajno vero, morate obvladati nemiren um, ki slika privlačne podobe z lažnimi barvami, da bi vas zvabil v novo rojstvo.

- iz govora Sathya Sai Babe

Arhiv

Prijavi se na obvestila

S prijavo na e-novice boste prejemali redna obvestila o dogajanjih v Sai centrih Slovenije in večjih dogodkih in proslavah v ašramih Sathya Sai Babe ter misel dneva.

Prijava na obvestila