Novice in obvestila

 • Praznovanje dneva duhovnega učitelja 22. julija

  Novica objavljena 18.07.2021

  V četrtek, 22.7. bomo imeli v Sathya Sai centru poseben program ob proslavi dneva duhovnega učitelja. Ob ogledu različnih avdio-vizualnih vsebin, se bomo spomnili na duhovno dediščino in... več

 • Urnik Sathya Sai centra v mesecu juliju 2021

  Novica objavljena 6.07.2021

  Obveščamo vas, da imamo v Sathya Sai centru ponovno srečanja ob četrtkih. 8.7. ob 18.00 Petje mantre Gajatri ob 19.15 Petje svetih pesmi 15.7. ob 18.00 Študijski krožek ob 19.15 Petje... več

 • Arhiv

Misel dneva iz Prashanti Nilayama

22.07.2021

Guru (učitelj) je tisti, ki osvetli pot do božanskosti. Purnima pomeni hladna mesečina.
Polna luna predstavlja popolnoma razsvetljen um, ki je brezmadežen. Če je umu čisto malo omadeževan, vas pelje v temo, saj vam ne more zagotoviti popolne božanske blaženosti.

Utelešenja ljubezni!

Naj sijaj božanske ljubezni povsem presvetli vaš um. Nabiranje knjižnega znanja vam pri tem ne bo pomagalo. Vse, kar ste naštudirali, predstavlja zgolj delček vsega znanja. A kljub temu, ste na to zelo ponosni. Vaša posvetna izobrazba je povsem nepomembna, če jo primerjamo z božansko modrostjo. Z izobrazbo, posvetno močjo in bogastvom se ne boste približali Bogu. Do njega vas vodi le božanska ljubezen. Boga lahko izkusite in uresničite le tedaj, ko razvijete božansko ljubezen. Predanost Bogu namreč pomeni ljubiti Boga z vsem srcem.

Utelešenja ljubezni! Kaj bi torej morali vedeti na današnji praznik Gurupurnime?

Razumeti in spoznati morate, da je Bog v vas, z vami, okrog vas, nad vami in pod vami. Pravzaprav ste vi sami Bog. Najprej spoznajte to resnico. Ne razvijajte pretiranih želja, ki iz vas naredijo berača. Svoje dolžnosti opravljajte iskreno, osredotočeno in zavzeto. To je prava duhovna vadba.

- Odlomki iz govora Sathya Sai Babe na prazniki Gurupurnime, julij 2002

Arhiv

Prijavi se na obvestila

S prijavo na e-novice boste prejemali redna obvestila o dogajanjih v Sai centrih Slovenije in večjih dogodkih in proslavah v ašramih Sathya Sai Babe ter misel dneva.

Prijava na obvestila