Novice in obvestila

Misel dneva iz Prashanti Nilayama

14.01.2021

Človekov pogled ne sme biti omejen zgolj na zunanje predmete in posvetne stvari, ki so prehodne in minljive narave. Človek je prejel dar vida, da bi uzrl čisto in sveto božansko zavest, ki prebiva v njegovem srcu.

Pomikanje sonca proti severu (Uttarayana, ki se zgodi okrog 14. januarja vsako leto op.prev.) je dobra priložnost, da človek razvije notranjo vizijo. To je kraljevska pot na kateri duhovni aspirant spozna lastno božanskost.

Od tega dne dalje, Sonce prevzame miren in prijeten vidik delovanja. Zato ni dovolj, če se v tem obdobju prehoda zadovoljimo zgolj z dejstvom, da se sonce pomika proti severu.

V tem času se moramo namreč po najboljših močeh potruditi, da svoj pogled usmerimo navznoter, k čisti in sveti božanski zavesti v sebi. Ta čas moramo izkoristiti za negovanje svetih misli in opravljanje svetih dejanj. Celo starodavni modreci in vidci so vedno čakali na prihod tega dne, da bi se lahko lotili svojih svetih dolžnosti.

- Iz govora Sathya Sai Babe, 14. januarja 1994

Arhiv

Prijavi se na obvestila

S prijavo na e-novice boste prejemali redna obvestila o dogajanjih v Sai centrih Slovenije in večjih dogodkih in proslavah v ašramih Sathya Sai Babe ter misel dneva.

Prijava na obvestila