Novice in obvestila

 • Urnik Sathya Sai centra v mesecu avgustu 2019

  Novica objavljena 31.07.2019

  V mesecu avgustu bo ob četrtkih program centra malce prilagojen dopustniškemu času. Imeli bomo podaljšano petje svetih pesmi. Začeli bomo pol ure kasneje kot običajno.      1.8. ob... več

 • Praznik Gurupurnima v torek, 16. 7. 2019

  Novica objavljena 15.07.2019

  Praznik Gurupurnima v torek, 16. julija 2019 Obveščamo vas, da je praznovanje Dneva duhovnega učitelja (Gurupurnima)  v torek, 16.7.2019. Praznovanje bo v Sai centru Ljubljana,  s... več

 • Arhiv

Misel dneva iz Prashanti Nilayama

24.04.2019

Božanskost se utelesi zato, da spodbudi pravičnost (dharmo), jo razmeji in usmeri, ter človeštvu pokaže pravo pot delovanja brez želja.

Zdravnik najprej diagnosticira bolezen, šele nato predpiše potek zdravljenja. Tudi vi morate diagnosticirati svojo bolezen, tj. trpljenje in bolečino. Neustrašno in pozorno jo preučite in ugotovili boste, da je božanska blaženost vaša prava narava, vendar ste se napačno poistovetili z vsem, kar je minljivo in nepomembno, in ta vezanost vam povzroča žalost ter trpljenje.

Zavedati se morate, da se obdobja veselja in žalosti pojavijo in spet minejo, tako kot beli in temni oblaki na modrem nebu. Zato se morate naučiti enakodušno sprejemati tako dobra kot slaba obdobja v življenju.

Če svoj čas dobro izkoristite, lahko nevednost (pamara) preobrazite v stopnjo najvišje zavesti (Paramahamsa) in se naposled zlijete z univerzalno božanskostjo (Paramatma).

- Iz govora Sathya Sai Babe, 23. November 1961

Arhiv

Prijavi se na obvestila

S prijavo na e-novice boste prejemali redna obvestila o dogajanjih v Sai centrih Slovenije in večjih dogodkih in proslavah v ašramih Sathya Sai Babe ter misel dneva.

Prijava na obvestila