Novice in obvestila

 • Izšla je nova številka priročnika Izkustvenik

  Novica objavljena 14.06.2021

  Pozdravljeni, oglejte si novo, 4. številko priročnika Izkustvenik. Iz vsebine: V sklopu okoljskih in trajnostnih dejavnosti je MSSO Slovenija v mesecu aprilu pripravila kreativno... več

 • Novi video: Drevesa - naši duhovni učitelji

  Novica objavljena 14.06.2021

  Dragi vsi, odbor za okoljsko trajnost Sathya Sai organizacije je objavil nov video o duhovni in ekološki vlogi dreves. Oglejte si ga in preberite članek z naslovom Enost, čistost,... več

 • Arhiv

Misel dneva iz Prashanti Nilayama

17.06.2021

Zakaj je notranje zadovoljstvo ključno na duhovni poti?

Vsakdo mora razvijati vrlino zadovoljstva z vadbo meditacije (dhjana sadhana). Zadovoljstvo je čiste, satvične narave; ne bo vas spremenilo v brezdelneža, nikakor ne. Pač pa bo omogočilo umu napredovati k božanskemu in vam podelilo mir. Razen tega bo omejevalo nebistvene dejavnosti, ki so same sebi namen. Zadovoljen človek bo povsem čist, satvičen, in bo živel navznoter, v stiku z Atmo. Tak človek lahko opravi vsakršno delo brez počitka in brez pritoževanja. Valovi uma, ki so se prej širili v mnoge smeri, imajo zdaj en sam cilj.
Modreci (riši), redovniki (nikšu) in jogiji preteklih dob so dosegli cilj življenja po zaslugi miru, ki jim ga je prineslo zadovoljstvo. Zadovoljstvo navdaja vse duhovne iskalce z navdušenjem in s potrebno močjo za hojo po poti, ki vodi do spoznanja Boga (sakšatkara). Zadovoljni iskalec se ne zmeni za nevarnosti in težave na poti. Minljive reči tega življenja obravnava kot strup in jih zavrže kot smeti. V zadovoljstvu se razvijejo razločevanje, odpoved in duh poizvedovanja.

- Sathya Sai Baba, odlomek iz knjige Tok meditacije, str. 67

Arhiv

Prijavi se na obvestila

S prijavo na e-novice boste prejemali redna obvestila o dogajanjih v Sai centrih Slovenije in večjih dogodkih in proslavah v ašramih Sathya Sai Babe ter misel dneva.

Prijava na obvestila