Novice in obvestila

 • Praznovanje Dneva duhovnega učitelja 5.7.20

  Novica objavljena 1.07.2020

  Obveščamo vas, da bo letošnje praznovanje Dneva duhovnega učitelja (gurupurnima) v nedeljo, 5. julija. Programa v Sathya Sai centru ne bo zaradi preventivnih ukrepov. Toda, lahko skupaj z... več

 • Novosti v spletni knjigarni Sathya Sai organizacije

  Novica objavljena 28.06.2020

  Obveščamo vas, da je knjiga Očiščevanje srca, avtorja Johna Goldthwaita, dostopna v e-obliki v naši spletni knjigarni https://www.saiorg.si/si/zaloznistvo/knjige/55/view.html Sporočamo... več

 • Arhiv

Misel dneva iz Prashanti Nilayama

4.07.2020

Vedsko znanje je obstajalo še preden so ga ljudje odkrili in uporabili. Newtonov zakon gravitacije koristi celemu svetu, saj izraža splošna dejstva, ki veljajo na vsakem mestu in ob vsakem času. Zakon gravitacije ni omejen le na zahodni svet. Prav tako tudi vedski zakoni niso namenjeni samo Indiji, temveč vsem narodom.

V Vedah je zapisano: Posameznik je ujet v krogu časa in prostora ter ne ve, kako naj se osvobodi. Toda, po resnici povedano, posameznik presega čas in prostor. Naloga Ved je, da sporočijo posamezniku to resnico in ga osvobodijo.

Posameznik (dživa) je po svoji naravi neomejen in ne pozna rojstev ter smrti. Svetloba mu je prirojena.

Ne glede na to ali je posameznik duhovno ozaveščen ali ne, zagotovo ima v sebi vse naštete lastnosti.

Vir: Sathya Sai Vahini

Arhiv

Prijavi se na obvestila

S prijavo na e-novice boste prejemali redna obvestila o dogajanjih v Sai centrih Slovenije in večjih dogodkih in proslavah v ašramih Sathya Sai Babe ter misel dneva.

Prijava na obvestila