Novice in obvestila

 • Ponovna sprememba programa zaradi preventivnih ukrepov

  Novica objavljena 23.09.2020

  Obveščamo vas, da bo Sathya Sai center začasno zaprt zaradi preventivnih ukrepov. Srečanja bomo imeli po Skypu ali Zoomu (boste obveščeni). S srečanji v živo bomo nadaljevali nemudoma po... več

 • Urnik Sathya Sai centra v septembru 2020

  Novica objavljena 1.09.2020

  3.9. ob 18.00 Petje mantre Gajatri 108 in meditacija na svetlobo ob 19.15 Petje svetih pesmi 10.9. ob 18.00 Študijski krožek: duhovna vadba ob 19.15 Petje svetih pesmi 17.9 ob 18.00 Novost v... več

 • Arhiv

Misel dneva iz Prashanti Nilayama

5.08.2020

KAJ V RESNICI POMENI PREDATI SE BOŽANSKEMU?

Izraz “predati se Bogu” ljudje tolmačijo napačno in s tem spodbujajo nedejavnost, obenem pa mislijo, da so svoj um, misli in telo predali božanskemu.
Svojega uma ne obvladujete, kako ga lahko torej primete in izročite božanskemu?

Tudi nad telesom nimate nadzora. Če se malo urežete, kri močno teče iz rane in hitro tečete k zdravniku. Če je telo vaše in ga povsem nadzorujete, zakaj potem ne morete nadzorovati količine krvi, ki izteče iz rane?

Zdaj, ko smo to razčistili, je jasno, da izjava kako ste svoje telo in um predali božanskemu, preprosto ne more biti resnična. Že sama beseda “predajati” pomeni, da obstajata dva. Eden daje in drugi sprejema, torej, ena oseba drugi nekaj izroča. Pri takšnem pojmovanju besede predajati se, obstaja občutek dvojnosti.

Pravi pomen izraza “predati se božanskemu” pa pomeni prepoznati in priznati, da je božansko prisotno v vsakomur in povsod.

- Sathya Sai Baba, Summer Showers, 1974

Arhiv

Prijavi se na obvestila

S prijavo na e-novice boste prejemali redna obvestila o dogajanjih v Sai centrih Slovenije in večjih dogodkih in proslavah v ašramih Sathya Sai Babe ter misel dneva.

Prijava na obvestila