Novice in obvestila

 • Nadaljevanje vedskega učenja

  Novica objavljena 11.01.2022

  Obveščamo, da si na naši spletni strani, Vede Resnica Človek, lahko seznanite z novo vsebino vedskega učenja. V drugem delu nadaljevanja , spoznamo, kako modrec Vjasa razdeli brezmejno... več

 • Nova številka Izkustvenika - Skrb mladih za naravo

  Novica objavljena 9.01.2022

  Om Sai Ram Pripravili smo že peto številko Izkustvenika z naslovom: "Izkustvenik 5 - Skrb mladih za naravo", v katerem so povzeti dogodki v povezavi z delovanjem mladih v okviru... več

 • Arhiv

Misel dneva iz Prashanti Nilayama

6.01.2022

Kdaj bo svet dober?
Kadar pripelje mimo vas smetarski tovornjak poln smeti, zavohate neprijeten vonj, čeprav ste oddaljeni od njega. Misel je lahko prav tako trenutna in nepomembna, vendar se kljub temu ne moremo izogniti vplivu, ki ga ima na um.

Starodavni modreci so poznali to pomembno resnico, zato so dejali: »Kdor spozna božanskost, postane božanski«.

Um prepojite le z dobrimi mislimi in svet bo dober. Če premišljujete le o slabem, bo svet postal neprijeten. Zato se spominjajte le dobrega. Razmišljajte, načrtuje in delajte le dobro. Govorite in ravnajte dobro. S tem se boste približali Bogu, ki je vir vse dobrote.

- odlomek iz govora Sathya Sai Babe, 7.3.1978

Arhiv

Prijavi se na obvestila

S prijavo na e-novice boste prejemali redna obvestila o dogajanjih v Sai centrih Slovenije in večjih dogodkih in proslavah v ašramih Sathya Sai Babe ter misel dneva.

Prijava na obvestila