Zasebnost

OBVESTILO O UPORABI OSEBNIH PODATKOV

SPLOŠNO 
Društvo za razvoj človeških vrednot Sathya Sai Baba, Gašperšičeva 8, 1000 Ljubljana, Slovenija za namene obveščanja in opravljanja storitev zbira osebne podatke. Društvo se zaveda pomembnosti varovanja vaših osebnih podatkov in zasebnosti, zato z vsako posredovano informacijo ravna skrbno.

Društvo osebne podatke obdeluje v skladu z zahtevami veljavne evropske in nacionalne zakonodaje o varstvu osebnih podatkov.

OBDELAVA PODATKOV:
Za namene obveščanja o naročenih izdelkih in rednega pošiljanja e-novic zbiramo naslednje podatke:

Za pošiljanje e-novic:
- elektronski naslov

Za naročila in nakupe:
- ime in priimek;
- naslov za dostavo;
- naslov elektronske pošte;
- kontaktno telefonsko številko;

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, društvo ne odgovarja.

NAMEN:
Osebne podatke zbiramo izključno za to, da vam posredujemo e–novice oziroma, da uspešno obdelamo vaše naročilo, oddano preko http://www.saiorg.si/si/zaloznistvo/knjige/.

PRAVNA PODLAGA:
Osebne podatke zbiramo na podlagi vaše privolitve.

UPORABA OSEBNIH PODATKOV:
Osebne podatke bomo uporabili izključno za pošiljanje e–novic oziroma obdelave vašega naročila. Dostavni službi (Pošta Slovenije) bomo zaupali le potrebne podatke za dostavo preko spleta naročenih izdelkov.

POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV:
Osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam in jih ne bomo javno razkrili. Osebnih podatkov ne bomo posredovali v tretjo državo ali organizacijo.

PODATKI, POSREDOVANI ZA PLAČILO:
Nakup izdelkov na http://www.saiorg.si/si/zaloznistvo/knjige/ je možen tudi preko plačilnega ponudnika varnega e-plačevanja PayPal (ta omogoča tudi plačilo s kreditnima karticama Mastercard in Visa). Plačilo s PayPal omogoča plačilni ponudnik:

PayPal (Europe), S.à r.l. et Cie, S.C.A.,
22-24 Boulevard Royal,
L-2449 Luksembourg.

Vsi podatki se prenašajo po varni povezavi. Ko v fazi nakupa s klikom izberete možnost plačila preko PayPal, bodo vaši podatki posredovani plačilnemu ponudniku PayPal. Plačilni ponudnik za namen izvedbe plačila uporabi podatke, ki jih je navedel uporabnik.

Društvu kot upravljavcu spletne strani www.saiorg.si niso posredovani plačilni uporabniški podatki in se z njimi tudi ne seznani. Dodatne informacije lahko pridobite iz izjav o varovanju osebnih podatkov plačilnega ponudnika PayPal.

Z uporabo storitve PayPal se strinjate z njihovimi pogoji varovanja in obdelave podatkov. Lahko si jih preberete tukaj (https://www.paypal.com/si/webapps/mpp/ua/privacy-full).

SHRANJEVANJE PODATKOV:
Osebne podatke hranimo do preklica oziroma le toliko časa, dokler je to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili posredovani. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete.

PIŠKOTKI:
Piškotki so tekstovne datoteke, ki se začasno shranijo na uporabnikovem računalniku in omogočajo delovanje spletne strani kot tudi druge funkcionalnosti.

Spletna stran saiorg.si uporablja samo nujno potrebne piškotke, ki so vedno omogočeni in potrebni za funkcionalnost strani. Ti piškotki omogočajo, da si spletno mesto zapomni vaš vnos v nakupovalno košarico med nakupovanjem na podstrani saiorg.si/si/zaloznistvo/knjige/. V tem primeru jasno izrazite željo s tem, ko kliknete na gumb »V košarico«. Taki piškotki so nujno potrebni, da si stran zapomni in izvede vašo zahtevo, in zanje ni potrebna privolitev.

Ime piškotka: PHPSESSID
Servis: saiorg.si
Veljavnost: do konca seje
Opis: namenjen osnovnemu delovanju spletnega mesta
Privolitev uporabnika: ni potrebna

VAŠE PRAVICE:
V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate pravico do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do izbrisa podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov. Katerokoli pravico po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov lahko kadarkoli pisno uveljavljate. Pri tem navedite ime, priimek ter elektronski naslov.

Zahtevo lahko pošljete na elektronski naslov: slovenija@saiorg.si ali po pošti na naslov:

Društvo za razvoj človeških vrednot Sathya Sai Baba
Gašperšičeva 8
1000 Ljubljana
Slovenija

KONTAKTNA OSEBA:
Kontaktna oseba za varstvo osebnih podatkov je:

Predsednik društva
e-naslov: predsednik[@]saiorg[.]si. 

V primeru spora imate pravico vložiti ugovor pri društvu ter pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu.

Ljubljana, 14.5.2018