Misel dneva>25.12.2017

Jezus je bil izjemno čista in sveta oseba. Če človek trdi, da ljubi Jezusa in hkrati zanemarja njegove nauke, to ni ljubezen. Zapomniti si morate: "Bog je eden. Ljubezen je Bog. Živite v ljubezni.

Nima smisla, če izgovarjate njegovo ime in molite k njemu, obenem pa zanemarjate njegovo najpomembnejše sporočilo, ki se glasi: “Bog je v vsakomer. Nikogar ne žalite in nikomur ne škodujete.” To je bilo Jezusovo najmočnejše sporočilo. Svoje življenje je žrtvoval, da bi na zemlji zavladala mir in sožitje med ljudmi.

Napredek človeštva se ustavi tako na področju materialnega, duhovnega ali moralnega, če ni miru. Danes morajo ljudje obuditi to povezovalno silo ljubezni, ki jo je podaril Jezus - ljubezen, ki se nenehno širi in zaobjema vse več in več ljudi. Človeštvo mora postati ena družina. Tedaj bo tudi svet postal raj na zemlji. Zato od danes naprej opustite ozkoglednost glede religije, narodnosti, družbenega položaja in razvijajte širokosrčnost ter razširite svoja obzorja. Želim vam obilo sreče.

- Sathya Sai Baba, 25. december 1985

Arhiv misli dneva