Misel dneva>12.04.2018

Ko se enkrat odločite za božansko blaženost in mir, pri tem vztrajajte in ne nihajte kot plamen sveče v vetru. Učite se iz svetih spisov, ki so jih na podlagi lastnih izkušenj sestavili svetniki in modreci.

Ostanite na poti, ki ste si jo začrtali, ne glede na ostre kritike in morebitne obsodbe in opazke. Duhovnemu aspirantu posmeh ne more do živega. Ali lahko nevihta ogrozi himalajsko gorsko verigo?

Ne dopustite, da vaša vera v zastavljen cilj ali notranjo pot upade zaradi težav, nesreče ali težkih preizkušenj. Vse to so le prehodni oblaki, ki mečejo začasne sence in zgolj za kratek čas zakrijejo veličastnost sonca in lune.

Naj dvom in brezup ne zmotita vaše osredotočenosti. Hišo življenja zgradite na štirih stebrih, ki jih predstavljajo krepost, blaginja, želja in samospoznanje (dharma, artha, kama and moksha). To so štirje, medsebojno tesno povezani, cilji človeškega življenja, ki so jih utemeljili starodavni modreci (človek si s krepostnimi dejanji uredi dostojno življenje, željo pa usmeri v samospoznanje. op.p.).

- Iz govora Sathya Sai Babe, 23. marec 1966

Arhiv misli dneva