Misel dneva>22.07.2021

Guru (učitelj) je tisti, ki osvetli pot do božanskosti. Purnima pomeni hladna mesečina.
Polna luna predstavlja popolnoma razsvetljen um, ki je brezmadežen. Če je umu čisto malo omadeževan, vas pelje v temo, saj vam ne more zagotoviti popolne božanske blaženosti.

Utelešenja ljubezni!

Naj sijaj božanske ljubezni povsem presvetli vaš um. Nabiranje knjižnega znanja vam pri tem ne bo pomagalo. Vse, kar ste naštudirali, predstavlja zgolj delček vsega znanja. A kljub temu, ste na to zelo ponosni. Vaša posvetna izobrazba je povsem nepomembna, če jo primerjamo z božansko modrostjo. Z izobrazbo, posvetno močjo in bogastvom se ne boste približali Bogu. Do njega vas vodi le božanska ljubezen. Boga lahko izkusite in uresničite le tedaj, ko razvijete božansko ljubezen. Predanost Bogu namreč pomeni ljubiti Boga z vsem srcem.

Utelešenja ljubezni! Kaj bi torej morali vedeti na današnji praznik Gurupurnime?

Razumeti in spoznati morate, da je Bog v vas, z vami, okrog vas, nad vami in pod vami. Pravzaprav ste vi sami Bog. Najprej spoznajte to resnico. Ne razvijajte pretiranih želja, ki iz vas naredijo berača. Svoje dolžnosti opravljajte iskreno, osredotočeno in zavzeto. To je prava duhovna vadba.

- Odlomki iz govora Sathya Sai Babe na prazniki Gurupurnime, julij 2002

Arhiv misli dneva