Misel dneva>11.01.2023

Nekatere prirojene življenjske želje so močnejše od drugih in so izrazite vse do konca. Življenje je takšno, tega se je treba naučiti.

Končni rezultat vsega življenja in garanja je tisto, kar človeku pride na misel v poslednjem trenutku življenja. Zato usmerjajte celotni tok življenja v razvijanje duševne nagnjenosti, kakršno si želite v zadnjem trenutku. Na to osredotočajte svojo pozornost podnevi in ponoči. Prevladujoče občutje v trenutku smrti močno vpliva na naslednje življenje. To dejstvo naj usmerja človeka že na tem življenjskem potovanju, saj so prirojene želje valuta za to potovanje in tudi za tisto, ki bo temu sledilo.

Zato od danes naprej ves čas mislite na neogibno smrt in potujte skozi življenje z dobrimi željami za vsakogar, z doslednim sledenjem resnici, s prizadevanjem po dobri družbi in z umom vedno osredotočenim na Boga.

V življenju se ogibajte slabim dejanjem in sovražnim, škodljivim mislim! Ne navežite se na svet! Če boste tako živeli, bo vaš poslednji trenutek čist, blag in blagoslovljen.

Za takšen zaključek je potrebno disciplinirano vseživljenjsko prizadevanje.

- Sathya Sai Baba, odlomek iz knjige Tok božanske ljubezni

Arhiv misli dneva