Novice>Nova knjiga: Bhagavad Gita za zahodnjake

Novica objavljena 18.10.2010

Bhagavad Gita za zahodnjake, avtorja Jacka Hawleya je nova knjiga Društva za razvoj človeških vrednot Sathya Sai Baba. Knjiga je rezultat dolgoletnega, analitično-raziskovalnega dela Dr. Jacka Hawleya, ki nam predstavi izvirno besedilo Bhagavad Gite toda na bolj neposreden način, ter s tem približa njeno navdihujoče sporočilo sodobnem zahodnem bralcu.

Gita je univerzalna ljubezenska pesem
, ki jo Bog poje svojemu prijatelju človeku. Ni je mogoče omejiti na nobeno verstvo. Gita je razodetje v srži tistega, kar že vsi verjamemo, le da te resnice bolj razjasni, tako da jih lahko takoj udejanjimo v vsakdanjem življenju. Te resnice so za naša srca, ne le za naše glave.

Gita je več kot le knjiga
, več kot gole besede ali zamisli. V njej je nakopičena moč. Branje Gite človeka navdihne v pravem pomenu besede: 'napolni ga z življenjsko močjo', ko vdihne starodaven, a še vedno nov dah duhovne energije.

Dr. Jack Hawley
je učenec, učitelj, svetovalec in predavatelj, ki poučuje, kako vnesti novo energijo, srce in duh v velike organizacije in skupine. Zadnjih štirinajst let je vsako leto preživel šest mesecev v ašramu Sathya Sai Babe v Indiji, kjer se je učil, poučeval in živel po načelih te knjige.

Arhiv novic