Novice>Celodnevno petje mantre Gajatri 20.11.

Novica objavljena 14.11.2011

Obveščamo vas, da bomo imeli v Sathya Sai centru Ljubljana, v nedeljo 20.11. celodnevno petje mantre Gajatri. Ob tej priložnosti bomo ponovili mantro 1008 krat.
Pričetek ob 9.00.

Potek petja:
Prvi sklop pričnemo z 21x Om,
nadaljujemo z 108 ponavljanj
in končamo z "Om šanti šanti šanti".

Vsak naslednji sklop pričnemo z
3x Om + 108 ponavljanj + Om šanti.
Zaključni 9. sklop šteje 144 ponavljanj,
kar dopolni 1008 ponavljanj.
Premori trajajo 10-12 minut.

Petje zaključimo s tiho meditacijo in z molitvami "Asatoma Sadgamaja" (za duhovno razsvetlitev), "Jaz sem Bog" (ki predstavlja afirmacijo božanskosti v nas), ter "Samasta Loka" (za mir vseh bitij).

Celodnevno petje Gajatri je intenzivna duhovna vadba. Zato na petje pridemo sproščeni in pripravljeni na dolgo in mirno sedenje. Med premori ohranjamo tišino. Zaželeno je, da se na petje pripravimo doma in obnovimo lastno izgovorjavo mantre ob poslušanju Sai Babovega načina ponavljanja.

Zbrano petje mantre Gajatri razsvetljuje, prečiščuje, harmonizira, zdravi, pomirja, navdihuje, ščiti, uničuje grehe, daje bogastvo in blagostanje ter osvobaja. Deluje tako na ravni posameznika kot tudi skupine, okolice in celotnega človeštva.

Besedilo mantre Gajatri:

om bhur bhuvah svaha
tat savitur varenjam
bhargo devasja dhimahi
dhijo jonah pračodajat

Mantro Gajatri - glas Sathya Sai Babe - lahko poslušate na spletnem mestu http://www.sathyasai.org/audio/audio1/gayatri1x.mp3

Om Sai Ram

Arhiv novic