Novice>Petje svetih pesmi v soboto 8. 11. 2014

Novica objavljena 5.11.2014

Pozdravljeni!

V soboto, 8. 11. 2014, bo potekalo petje svetih pesmi v prostorih Sathya Sai centra Ljubljana. Program se prične ob 16.00 uri in zaključi predvidoma ob 20:00.

Večurno petje svetih pesmi je intenzivna duhovna vadba, zato na petje pridemo sproščeni in pripravljeni na dolgo sedenje. Če si vzamemo odmor, ohranjajmo tišino in osredotočenost na božje ime, da s tem ne motimo ostalih.

Prepevanje božjih imen in hvalnic Bogu je priporočeno kot najboljša duhovna vadba za današnji čas. Prepevamo različna božja imena iz različnih verskih tradicij, saj velja, da je vsako božje ime sveto in blagodejno.

Petje ima več namenov:
- vodi nas k samospoznanju, naše življenje odpira višji zavesti in nas utrjuje v notranjem miru in božanski blaženosti.

- med petjem krepimo povezanost s svojim srcem, torej s prirojeno božanskostjo.  

- zaradi blagodejnih vibracij, ki se širijo s petjem božjih imen, je ta duhovna vadba obenem tudi molitev za svetovni mir in blaginjo vseh bitij.

Nasvet Sathya Sai Babe:
"Ne udeležujte se petja kot neke zabave, novosti ali trenda ali pa kot neugodnega dela dnevnih dolžnosti, katerih se je potrebno obvezno udeleževati. Sprejmite petje kot duhovno vadbo, ki jo morate resno izvajati, da bi se s tem oslabila vaša navezanost na minljive stvari, da bi se prečistili, okrepili in osvobodili od kroga rojstva in smrti, torej, vsega trpljenja. Lahko se vam zazdi, da duhovne pesmi niso dovolj možno zdravilo za tako hudo bolezen, pa vendar je res, da pozdravijo vse".

Toplo vabljeni.
Sathya Sai organizacija Slovenije

Arhiv novic