Novice>Napoved dogodka: Pet glasbenih draguljev za Saija

Novica objavljena 1.06.2018

Po prelomnem letu 2011 je skupina slednikov v ašramu želela opisati plemenitost Sathya Sai Babe skozi posebej skomponirane skladbe, ki bi se traditicionalno pele ob obletnici dneva njegovega odhoda, 24. aprila.

Izreden trud, neustrašnost, trdna vera in neomajna ljubezen do Saija so botrovali nastanku Petih glasbenih draguljev za Saija (Sai pančaratna kriti), ki so povsem nove glasbene mojstrovine, posvečene Sathya Sai Babi. Skomponirane v južno-indijskem klasičnem stilu, skladbe, prežete z ljubeznijo in predanostjo, opisujejo njegovo življenje, delo in učenje ter so resnično dragulji tako z glasbenega kot duhovnega vidika.

V Prashanti Nilayamu od leta 2015 dan odhoda Sai Babe (24.4.) že tradicionalno obeležujejo s skupinskim petjem omenjenih skladb.

Kako so skladbe nastale in kaj v sebi nosijo, je izredno ganljiva in globoka zgodba, ki si zasluži pozornost, zato bomo v Sai centru Ljubljana z junijem 2018 začeli z novo serijo satsangov Pet glasbenih draguljev za Saija.

Na uvodnem srečanju bomo potrebneje predstavili ozadje zgodbe, nastanek in pomen skladb. Na vsakem nadaljnjem satsangu pa se bomo posvetili vsakemu od petih draguljev  posebej, tako vsebinsko kot glasbeno. Predstavitev bo prepletena z razlagami, pevskimi vložki in multimedijsko prezentacijo.

Prvi uvodni satsang bo v četrtek, 7.6.2018 ob 18h. Nadaljni satsangi bodo praviloma prvi ali drugi četrtek v mesecu, kar bomo pravočasno objavili.

Za razumevanje predstavitve predznanje glasbe ni potrebno.

Srčno vabljeni vsi, da se nam pridružite.

Oglejte si video posnetek svečanega petja iz Prashanti Nilayama.

Arhiv novic