Novice>Obletnica objave avatarja in nova iniciativa MSSO

Novica objavljena 20.10.2020

Om Sai Ram vsem skupaj.

Pred 80 leti, 20. oktobra 1940 je Sathya Sai Baba, v družinskem krogu, oznanil svojo misijo z naslednjimi besedami: ”Nisem več vaš Sathya. Jaz sem Sai. Ne pripadam vam. Sledniki me kličejo. Odhajam. Ne morem več ostati z vami.”


Avatar se je tega dne končno razkril. Takrat je na prvem javnem srečanju naučil prisotne poznano sveto pesem ”Manasa bhadžore guru čaranam, dustara bhavasagara tharanam. O um, meditiraj ob stopalih duhovnega učitelja, saj te lahko prepeljejo preko nemirnega morja življenja.”

Mladi člani v Mednarodni Sathya Sai Organizaciji (MSSO) so izbrali ta dan, za skupno aktivnost, ko na različnih koncih sveta izvajajo okoljske dejavnosti povezane z trajnostnim delovanjem pod skupnim imenom: Služimo planetu. Kljub temu, da so letos vse te aktivnosti omejene zaradi korona krize, smo se v MSSO Slovenija odločili obeležiti ta dan z objavo knjige na temo okolja in trajnostnega delovanja pod rubriko Živi Zeleno.

Predstavljamo vam prvi del knjige z naslovom: Bog, narava, človek. Knjiga vsebuje številne napotke in namige, kako živeti življenje, prežeto z resnico, dobroto in lepoto. V člankih, ki jih bomo objavljali vsakih štirinajst dni na spletni strani MSSO Slovenija, boste našli informacije o tem, kako onesnažen je planet na katerem živimo ter kaj nas čaka, če nameravamo še naprej živeti kot, da se nas to ne tiče, z mislijo, da bo že Bog poskrbel za vse.

V knjigi nam Sathya Sai Baba zelo jasno pove: “Bog je narava in narava je Bog.” Ta enostaven rek odstira veliko resnico. Bog je prisoten v naravi podobno kot je prisoten vonj v vrtnici. Ne moreš ga videti, a lahko ga zavonjaš. Esenca v vsakem izmed nas je ta Bog, ki naj bi ukrepal in poskrbel za vse.

Besedilo je razdeljeno na več delov. Vsak del nas smiselno seznanja z okoljsko problematiko današnjega časa in napotki Sathya Sai Babe za njeno odpravo ter prepoznanje Boga v naravi.

Naj vas svetloba in ljubezen Sathya Sai Babe spremljata in podpirata na poti do končnega cilja.

Obilo veselja in radosti ob prebiranju knjige.

Mednarodna Sathya Sai organizacija Slovenija

Arhiv novic