Novice>Pevske vaje ob torkih od 10.1. dalje

Novica objavljena 9.01.2023

Om Sai Ram

Dragi vsi,
bliža se Velika Šivova noč (Mahašivaratri), ki bo v soboto, 18.2.2023.

Ta sveti praznik velja za najbolj ugoden čas za izvajanje duhovne vadbe - za meditacijo, molitev ali petje svetih pesmi. Na to noč je vpliv uma najšibkejši, zato ga lažje nadzorujemo. Ko tako umirjen um osredotočimo na Boga, imamo možnost spoznati svojo lastno božanskost tukaj in zdaj.

Velika Šivova noč se praznuje s petjem svetih pesmi do zgodnjega jutra naslednjega dne. Tudi letos bomo v Sai centru na ta način prebedeli noč.

Vabimo vas, da v nočnem pevskem programu tudi vi posvetite sveto pesem (bhadžan) Šivi in se na ta način še bolj povežete z božanskostjo v sebi.

Za vse, ki se za to odločite, so namenjene vaje, ki bodo vsak torek vse do praznika. Prva pevska vaja bo jutri, 10.1.2023 ob 18h v Sai centru Ljubljana.

Za takšno petje ne potrebujete posebnih glasbenih sposobnosti. Dovolj je, da se pridružite na vajah, kjer vam bomo pomagali izbrati ustrezen bhadžan in vas glasbeno podprli. Predvsem pa je to priložnost, da okrepite svojo duhovno vadbo do praznika in da na Veliko Šivovo noč tudi sami posvetite pesem Šivi.

Tudi če se praznika ne boste mogli udeležiti ali pa le želite prisostvovati brez petja, ste še vedno lepo vabljeni na tedenske torkove vaje, kjer bomo poglabljali naše razumevanje bhadžanov in se naučili nekaj novih.

Preživimo ta ugoden čas v poglobljenem razmišljanju o Šivi kot božanski zavesti, ki prežema vse stvarstvo in je tudi naša prava narava. Naj bo letošnja Velika Šivova noč res posvečena premiku v notranjo bit in končnemu samospoznanju.

V upanju, da se vidimo na vajah v čim večjem številu vas lepo pozdravljamo,
Mednarodna Sathya Sai organizacija Slovenije

Ps: na povezavi vam pošiljamo tudi izbrane Šivove Sai bhadžane, ki jih lahko poslušate v pripravah na Mahašivaratri.

Arhiv novic