Založništvo>Nakup knjig in revij> Tok meditacije (Dhyana Vahini)

Tok meditacije (Dhyana Vahini)

Avtor: Sathya Sai Baba
Cena: 9,00 EUR
Izdelek trenutno ni na zalogi.

Podatki o artiklu

Število strani: 120, mehka vezava
Leto izdaje: 2018
Koda: 978-961-6601-20-7
Založnik: Društvo za razvoj človeških vrednot Sathya Sai Baba

Več informacij o izdelku

Knjiga Tok meditacije je prevod Sathya Sai Babovih neprecenljivih nasvetov duhovnim iskalcem, prvič objavljenih v reviji Sanathana sarathi, kot niz njegovih člankov v teluščini.

Sathya Sai Baba je zapisal: »Vsak človek ima edinstveno priložnost za doživljanje duševnega miru, a na žalost večina sploh ne pozna neomajne radosti in enakodušnosti, do katerih imajo prirojeno pravico. Meditacija je edini otok na oceanu življenja, kamor se lahko zatečejo vsi, ki jih premetavajo valovi želja, dvoma, strahu in obupa.

Ljudje so obdarjeni z brezmejnimi močmi. Prav nihče ni brez njih. Toda človek zgreši pot, če se ne zaveda te resnice. Da bi se začel zavedati teh moči, se mora vključiti v družbo svetih, prizadevno izvajati duhovno vadbo, meditirati in ponavljati božansko ime.

Tako kot je milo potrebno za čiščenje telesa, so ponavljanje božanskega imena, meditacija in pomnjenje potrebni za čiščenje uma. Tako kot sta hrana in pijača potrebna za ohranjanje močnega telesa, sta kontempliranje o Bogu in meditacija o Atmi potrebna za ojačitev uma. Brez take hrane in pijače um zgolj koleba sem ter tja. Dokler valovi vznemirjajo gladino, ni mogoče videti dna. Kolebanje dvigne valove, povzroči pa ga želja po hrani in pijači.

Zato očistite um s kontempliranjem o Bogu. Nahranite ga z meditiranjem o Atmi. Samo meditacija in duhovna vadba zmoreta očistiti globine uma in ga ojačiti. Brez čistosti in moči se Atma umakne v daljavo in mir postane nedosegljiv.«