Založništvo>Nakup knjig in revij> SATHYA SAI RAZODEVA NAJVIŠJO RESNICO - Sathya Sai Sath Sambhašana

SATHYA SAI RAZODEVA NAJVIŠJO RESNICO - Sathya Sai Sath Sambhašana

Avtor: Sathya Sai Baba
Cena: 38,00 EUR

Podatki o artiklu

Število strani: 136
Leto izdaje: 2023
Založnik: Društvo za razvoj človeških vrednot Sathya Sai Baba

Več informacij o izdelku

Knjiga Sathya Sai razodeva najvišjo resnico – Sathya Sai Sath Sambhašana – je dragoceno darilo in veliko presenečenje za Svamijeve slednike. Rokopis je Bhagavan Šri Sathya Sai Baba napisal v teluščini že pred prvo izdajo revije Sanathana Sarathi, ki je izšla 16. februarja 1958. Za revijo je namreč redno pisal besedila, ki so naknadno izšla v zbirki knjig Vahini.

Ravno zato je knjiga Sathya Sai Sath Sabhašana še toliko bolj posebna, saj je njegova prva. Preden je leta 2011 Svami zapustil svoje telo, je predal rokopis na triinpetdesetih straneh pranečaku Šri Šravanu Kumarju, ki je poskrbel za prvo izdajo v angleškem jeziku. Poleg nemškega prevoda imamo zdaj knjigo tudi v slovenščini.

Kakšno sporočilo prinaša knjiga Sathya Sai Sath Sambhašana?
Sath v sankrtu pomeni 'najvišja resnica' in tudi 'najvišji Brahman'. Svami je v božanskem govoru ob prazniku Gurupurnima, 20. 7. 1997, razodel, da je on Sathya Sai Brahman. V knjigi Sathya Sai Sath Sambhašana sam Bog, ki je utelešenje in zaščitnik Resnice, razodeva slednikom tudi pot do Resnice, pot do Brahmana – odtod prevod Sathya Sai razodeva najvišjo resnico.

Bhagavan Šri Sathya Sai Baba v knjigi odpre bralcu globok vpogled v resničnost in v odnos med Bogom ter človekom, med vesoljem ter svetom. Knjiga govori o nedvojnosti (advajta), nesebičnosti, vrhovni ljubezni (bhakti), bistvu nepogrešljivih lastnosti in drugih za človeka pomembnih dejstvih.

V tej publikaciji učitelj sveta zapušča človeštvu univerzalna razodetja o življenju in mu pokaže, kako pravilno živeti. Njegove misli beremo postopoma in si vzemimo čas za razmislek in kontemplacijo o prebranem. Tako jih potem tudi lažje zaživimo in udejanimo.