Novice>Akcija nesebičnega služenja - pomoč prizadetim v poplavah v BiH, Srbiji in na Hrvaškem

Novica objavljena 19.05.2014

Dragi vsi!

V naslednjih dneh imamo priložnost ponuditi našo srčno pomoč ljudem iz BiH, Srbije in Hrvaške, ki so jih prizadele hude poplave. Ogromno ljudi je ostalo brez domov in nujnih osnovnih življenjskih potrebščin.

Nujno potrebujejo živila (ki ne potrebujejo dodatnega kuhanja), sveče in vžigalice, baterijske svetilke, odeje, pleničke, otroško hrano, higienske potrebščine, sredstva za dezinfekcijo (tablete za prečiščevanje vode), zdravila, oblačila in obutev.

Za žrtve poplav lahko prispevate tudi denarne donacije s katerimi bodo lahko kupili vodo, gorivo in druge potrebščine, ki so večjih dimenzij. V ta namen bo v SC pripravljen poseben hranilnik (na račun Društva pa zaenkrat ne nakazujte v ta namen, ker še niso urejeni pravno-formalni pogoji, da bi denar lahko nakazali direktno na račun SSO na prizadetih območjih).

Urnik zbiranja:
SC Ljubljana: akcija zbiranja bo potekala v torek 20. 5., v sredo 21. 5. in v četrtek 22. 5. 2014 pred ali po programu in med odmori. Urnik za lažjo organizacijo si poglejte na tej povezavi.

SC Novo mesto: v četrtek, 22.5.2014 od 17.50 do 18.10 in od 20.10 do 20.30.

Zaradi lažjega sortiranja potrebščin je zaželeno, da na paketih označite  vsebino.
Vse zbrano bomo v čim krajšem času preko Hrvaške Sai organizacije dostavili Sai organizacijam v BiH in Srbiji, od koder se bo pomoč naprej razdelila  pomoči potrebnim.
O nadaljnih potrebah in nadaljevanju akcije vas bomo sproti obveščali.

Za podrobnejši seznam potrebščin za prizadete v poplavah v BiH in Srbiji si poglejte priponko s klikom na to povezavo.

Z ljubeznijo,

za dejavnost nesebičnega služenja Ilonka in Mihael

Arhiv novic