Novice>Priporočena duhovna vadba aprila 2021

Novica objavljena 31.03.2021

Sporočilo predsednika Mednarodne Sathya Sai organizacije, g. Narendranatha Reddyja:

Blagoslovljeni in srečni smo lahko, ker smo del svete božanske misije bhagavana Sathya Sai Babe.

Sledniki Sathya Sai Babe 24. aprila obeležujemo dan, ko je Sathya Sai Baba zapustil svoje fizično telo (Aradhana Mahotsavam).

Mednarodna Sathya Sai organizacija bo 24. aprila 2021 ob 15.30 uri obeležila ta dan s spletnim praznovanjem Njegovega Življenja, Sporočila in Dela, ki mu sledi 24 urno neprekinjeno recitiranje mantre Gajatri.

Kot del priprav na praznovanje vas vabimo, da se nam pridružite pri 30 dnevnem intenziviranju duhovne vadbe v mesecu aprilu 2021.


---

- Vsako jutro se spomnimo na božjo prisotnost.

Bog je prisoten v vsakem trenutku in kjerkoli smo. Zato si preprosto recimo: "Bog obstaja." Ob tem se spomnimo, da je Bog resnica, blagodejnost in lepota našega življen! ja. Spustimo, s temi besedami, Boga v svoje življenje.

Sathya Sai Baba je glede tega dejal: "Recite naglas: »Bog obstaja.« V teluškem jeziku je to mantra, ki ima pet zlogov: de, vu, du, na, du, - Bog obstaja. Naj bo ta izjava vaše sidrišče. Ponovite jo večkrat dnevno, premišljujte o njej in se vedite v skladu z njo ter jo delite z drugimi. S tem, ko se poglabljate v blagodejnost izkušnje božje prisotnosti, boste na najboljši način prispevali k dobrobiti sveta.

S ponavljanjem omenjene mantre širimo ljubezen do Boga in smo previdni pred napačnim delovanjem. Mantra "Bog obstaja" ima celo močnejši vpliv kot marsikatera druga mantra, ki je namenjena določeni božanski obliki."

Vir: Sathya Sai Govori, št.19
https://www.saispeaks.sathyasai.org/discourse/five-letter-mantra

- Vsakodnevno ponavljajmo naslednjo molitev s petimi deli:

1. "Jaz sem Bog. Nisem ! različen od Boga." Vedno se zavedajte tega. Vedno imejte! to v mislih. Sami sebe spominjajte na to. Molite, da bi bili uspešni v tej duhovni vaji.
2. "Jaz sem nedeljivi vrhovni Absolut." To je druga resnica, ki jo je treba ustaliti v zavesti z nenehnim ponavljanjem.
3. "Jaz sem bit, zavest, blaženost."
4. "Skrb in žalost se me ne moreta dotakniti." Razvijte vero v to resnico in se prepričajte vanjo z vztrajnim ponavljanjem te trditve in z molitvijo.
5. "Jaz sem vedno zadovoljen. Nikoli me ni strah." Vedno čutite tako. Molite, da bo to prepričanje v vas vedno bolj raslo.

Tako kot pet življenjskih energij ohranja telo zdravo in močno, vam bo pet molitev podelilo "zavest Boga", torej, zavest, ki je v resnici sam Bog."

Vir: knjiga Moj Baba in jaz
www.saiorg.si/si/zaloznistvo/knjige/6/view.html

- Z iskreno molitvijo prosimo za mir in blaginjo vseh (Samastha Lokah Sukhino Bhavantu):

"Molite za dobrobit vseh. Moč molitve je neprecenljiva. Molite vsak dan za blaginjo in srečo vseh ljudi. To je resnična duhovnost."
Vir: Sathya Sai Speaks št 29
https://saispeaks.sathyasai.org/discourse/let-everyone-do-his-duty

- Dnevno berimo iz knjige Tok Meditacije oziroma iz knjige Sutra Vahini čeprav slednja še nima slovenskega prevoda.

Prosimo Svamija naj nas blagoslovi s predanostjo in posvečenostjo ljubiti Ga in Mu služiti.

Hvala.

Om Sai Ram
z Ljubeznijo v Sai služenju,
Narendranath Reddy, dr. med.

Arhiv novic